A- A A+

Одржана друга седница Скупштине

Одборници Скупштине Новог Пазара усвојили су Одлуку о учешћу локалне самоуправе на јавном надметању за куповину објеката Холдинг компаније “Рашка” у стечају. Одборници су дали сагласност и овластили градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца да купи објекте те компаније за потребе града. Другу овогодишњу седницу обележила је и расправа о решавању проблема у ОШ “Авдо Међедовић”.

На почетку заседања одборници Странке демократске акције Санџака предложили су допунску тачку дневног реда. Шеф ове одборничке групе Нафиљ Сејдовић затражио је од Скупштине града да усвоји одлуку којом би упутили захтев министру просвете Младену Шарчевићу.

Реагујући на овај предлог Шеф одборничке групе За европски Нови Пазар др Муамер Бачевац рекао је да је предлог достављен изненадно и непланирано, те да претходно није било консултација и договора.

“Тачка је доспела на дневни ред без икаквих коалиционих договора, уз један огроман притисак ми смо ето уврстили ову тачку на дневни ред, јер ми смо се заиста трудили да будемо коректни коалициони партнери, па је и оно што се дешава у Сјеници без икаквог претходног договора, када је смењен начелник Општинске управе у Сјеници ми И даље смо коректан коалициони партнер. Сви знамо да ова Скупштина нема никакве ингеренције за постављање директора школе. Овај папир ништа не значи, а имало је миллион других начина, а најискренија нам је жеља да се реши проблем ове школе, јер мислим да је значајна за Бошњаке, ако је већ проглашена за институцију од националног интереса. Заиста ми покушавамо да будемо коалициони партнери свима у овом граду са циљем да је се Нови Пазар гради и развија. Због једне тачке да би у Пазар дошло више од миллион евра ми ћемо гласати за овај предлог иако знамо да нема никакву тежину. Нас боли што та школа не ради, што деца немају грејање, пун фонд часова, што људи неће примити плату, али ово није начин”, рекао је Бачева са скупштинске говорнице.

Говорећи о плановима за куповину имовине и парцела за потребе града , градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац најавио је куповину плаца у Шутеновцу за изградњу школе и куповину објекта Медициние рада у оквиру Текстилног комбината Рашка

“Ових дана очекујемо и потписивање купопродајног уговора за земљиште у Шутеновцу, знамо шта ће значити та школа за цео град. Град Нови Пазар је свих ових година све што је значајно за град и купио. Знајући значај где је Медицина рада ми смо заинтересовани за куповину ових објеката. Овде се продају само објекти, а земљиште је у власништву Града Новог Пазара, тако да упозоравам све заинтересоване ако купују, купују проблем. Вредност зграде је око 6 милиона динара. Ми смо заинтересовани и све што можемо да купимо то и радимо за интерес града”, рекао је између осталог Бишевац.

Скупштина је усвојила измену одлуке о преносу права коришћења Градског стадиона Фудбалском клубу Нови Пазар којом је том спортском колективу тај објекат уступљен на 10 година

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops