A- A A+

Градско веће: Милион динара више за социо-хуманитарне пројекте

Већници Новог Пазара усвојили су предлог комисије за доделу средстава за суфинансирање пројектних активности у области социо-хуманитарне делатности. За те намене издваја се 38 милиона динара, што је за милион динара више у односу на предходну годину. На даншњем заседању донето је још низ значајних одлука. Анализом извештаја о противпожарној опреми у стамбеним заједницама, констатовано је да се станари морају одговорније односити према заједничкој имовини.

Анализом стања из Извештаја о хидрантима Одељења за ванредне ситуације и послове одбране из септембра прошле године Градско веће је наложило да се обави инспекцијска провера свих стамбених заједница на територији града. На овом заседању констатовано је да резултати нису задовољавајући, те да се станари морају одговорније односити према заједничкој имовини.

”Стање није добро. Нажалост, од 112 извештаја, колико је тражено на терену, 34 су достављена, али само у 5 је наведено да хидрантске мреже постоје на начин како је прописано, а да чак 11 стамбених јединица уопште нема мрежу , док је у 18 хидрантска мрежа непотпуна”, рекао је члан Градског већа Февзија Мурић.

Он је истакао да ће следећи корак надлежних бити упознавање грађана са стањем на терену, као и потенцијалним опасностима, те да ће бити предузете све мере како би се стање у циљу унапређења безбедности грађана променило.

Између осталог, Веће је дало сагласност на нацрт Одлуке о усвајању концесивног акта за поверавање обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији Новог Пазара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops