A- A A+

Љајић, Михајловић и Бишевац о завршетку обилазнице око Новог Пазара, путном правцу Нови Пазар - Тутин и осталим инфраструктурним пројектима у Санџаку

Изградња обилазнице око Новог Пазара  један је од инфраструктурних приоритета у чију ће реализацију Влада Србије и град Нови Пазар уложити ресурсе, рекао је на састанку одржаном у Београду градоначелник Нихат Бишевац. Састанку са потпредседницима  Владе Републике Србије, Расимом Љајићем и Зораном Михајловић осим градоначелника Новог Пазара присуствовали су помоћник градоначелника Нихад Хасановић,  председник општине Тутин Кенан Хот и председник СО Сјеница Мухедин Фијуљанин.  Састанак је одржан са циљем дефинисања  приорита у изградњи регионалних и локалних саобраћајница, завршетка обилазнице око Новог Пазара,  и радова на путном правцу Нови Пазар-Тутин. Било је речи и о  раду катастарских служби, инспрекцијским пословима и динамици издавања грађевинских дозвола и решења о озакоњењу објеката али и свим осталим инфраструктурним пројектима у Санџаку.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је  управо да је за овај град најважнија изградња обилазнице којом се решава  питање транзитног саобраћаја. Једнако је, према речима градоначелника Бишевца, значајна и изградња пута на уласку у Нови Пазар од Бањске петље.

„Нови Пазар има више од 120.000 становника и велики туристички потенцијал. Изградњом поменутих саобраћајница значајно ћемо унапредити квалитет и безбедност путне инфраструктуре“, нагласио је он.

Потпредседник Владе Расим Љајић захвалио је министарки Зорани  Михајловић  на подршци и свему до сада урађеном за ове три општине.

„Хвала Вам на озбиљности коју показујете према овим трима општинама. Много се ранијих година причало о пројектима у Санџаку, али ништа није урађено. Сада, осим пута Нови Пазар–Тутин, чија реализација почиње на пролеће, можемо да разговарамо и о другим важним пројектима за ове крајеве“, закључио је Љајић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је казала да је циљ овог састанка да се заједнички дефинишу инфраструктурни приоритети у три локалне самоуправе. Она је додала да је за разлику од њихових претходника, ова Влада посвећена томе да помогне у решавању питања важних за грађане Новог Пазара, Сјенице и Тутина.

Она је рекла да је тим Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре али и стручњаци из ресорних јавних предузећа на располагању граду Новом Пазару, општинама Сјеница и Тутин, како би вам помогли у припреми потребне документације и реализацији за вас важних пројеката“.

Михајловићева је похвалила Нови Пазар због броја издатих решења о озакоњењу и истакла да се у овом граду успешно реализује ИПА пројекат изградње кућа за ромске породице, као и да је држава вољна да помогне изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Пазару.

Кенан Хот, председник општине Тутин, изразио је захвалност Министарству на подршци и истакао да је за ову локалну самоуправу један од приоритета изградња међудржавног регионалног пута Тутин-Рожаје, у дужини од седам км, као и изградња кружног тока на улазу у Тутин, где се спајају три регионална пута.

„Тутин је у претходне четири године асфалтирао више од 100 км локалних путева. Ваша помоћ нам је важна, јер ћемо изградњом кружног тока и завршетком пута ка Црној Гори додатно унапредити безбедност саобраћаја“, казао је Хот.

Инфраструктурни пројекти приоритет су и општине Сјеница.

„Сјеница има велики број насеља и разуђену путну инфраструктуру. За нас је најважнија изградња кружног тока у граду, из безбедносних разлога, као и реконструкција две велике улице – Пештерске и Милорада Јовановића, због великог броја ученика. Изградња раскрснице би умногоме решила те проблеме“, рекао је Мухедин Фијуљанин, председник Скупштине општине Сјеница.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA