A- A A+

Усвојен извештај Комисије за процену штете у згради Бор и измена Плана јавних набавки

На 33. редовној седници Градског већа Новог Пазара у својен је извештај Комисије за процену штете настале од недавног пожара на стамбеној згради Бор.

„Услед несреће која се догодила настала је и знатна материјална штета. На Већу је усвојен извештај Комисије и штета је процењена на 9 милиона динара. Град ће стати иза санације и финасирати реконструкцију оштећених станова, крова, санацију електро и водоводне мреже. Циљ нам је да се грађани  погођени пожаром што пре врате у своје домове у условима достојним живота људи“, рекао је члан Градског већа Есад Фазлић.

На седници Већа усвојена је  XВ измена Плана јавних набавки, која према речима Фазлића, проистиче управо из Извештаја о процени штете на згради Бор.

„Да би сви радови на згради били реализовани, неопходно је извршити измену Плана јавних набавки, што смо на данашњој седници и учинили“, казао је Фазлић.

Осим санације последица ватрене стихије у Јошаници, измена Плана јавних набавки предвиђа подршку породици Ашимовић, која је услед недавног пожара у селу Шавци остала без крова над главом.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops