A- A A+

Одржана VI седница Скупштине Града Новог Пазара

Поред бројних покушаја одборника Странке правде и помирења да ремете рад Скупштине, седница је ипак одржана.

Скупштина Новог Пазара усвојила је данас завршни рачун буџета града за 2017. годину, као и писане оставке одборника Голуба Видојевића а на његово место предложена је Милена Јаковљевић, професорица разредне наставе. Усвојена је и оставка заменика Градског правобраниоца Џемила Диванефендића.

У завршном рачуну приказано је да се у касу Новог Пазара током прошле године слило нешто више од 2,7 милијарди динара, док су укупни расходи били близу 2,4 милијарде, уз остварен суфицит од 361 милиона динара.

Локални парламент разрешио је дужности директорку Туристичке организације Новог Пазара Љиљану Лешевић и на њено место поставио Тању Ратковић. Одборници су донели одлуку о именовању платоа иза Културног центра по рахметли председници Удружења “Мајке Сребренице” Хатиџи Мехмедовић.

На дневном реду су се, између осталог, налазиле и одлуке о изменама планова генералне регулације за Ерозију и Рајчиновиће, као и променама чланова Административно-мандатне комисије.

Изградња инфраструктуре један је од приоритета локалне самоуправе и сваки динар уложен у те намене, град Нови Пазар ће радо прихватити, што су и на данашњој седници локалног парламента одборници већине показали, јер су предлози опозиције прихваћени, али они који нису хтели да се о њима расправља били су управо одборници СПП-а , који су данас дошли само да изазову инциденте, а не да наводно реше проблем, речено је након седнице.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops