A- A A+

Договорена посета привредника Бурсе Новом Пазару и Београду

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се у Бурси са потпредседником Владе Турске Хаканом Чавушоглуом, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа две земље и реализацији инфраструктурних пројеката, који ће се између осталих реализовати и у Новом Пазару и Санџаку.

Овом састанку присуствовала је делегација Новог Пазара са градоначелником Нихатом Бишевцом на челу. При сусрету у удружењу привредника РУМЕЛИСАД  у Бурси, које запошљава 60000 људи из разних области, министар Љајић је позвао турске компаније да улажу у Србију, али и у Нови Пазар. Турски привредници су најзаинтерсовањи за увоз хране и туризам. Том приликом, договорено је да привреднци Бурсе посете Нови Пазар и Србију у марту ове године. Овај значајан договор наставак је сарадње између две земље у чијим је односима отворена нова етапа након посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и  разговора са председником Вучићем. 

Осим овог састанка делегација Новог Пазара састала се са новоизабраним градоначелником Бурсе Алинуром Акташем. Том приликом договорени су разноврсни облици сарадње. Удружење Босна Санџак из Бурсе организовала је свечану годишњу прославу, на којој је градоначелник са сарадницима био међу најзначајнијим званицама. Званичну посету Турској представници Новог Пазара завршили су састанцима са председником општине Изник и председником удружења Босна Санџак из Пендика.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops