A- A A+

Ребаланс овогодишњег и верификација нацрта буџета за 2018. на Градском већу

Буџет града за текућу годину претрпеће још једну измену, речено је након усвајања Нацрта одлуке о трећој измени за 2017., на 46. заседању Градског већа Новог Пазара.

„Буџетски приход је већи од оног који је предвиђен почетком календарске године, па ће суфицит бити усмерен ка измирењу различитих обавезанасталих пружањем услуга јавних предузећа за потребе града. Сем тога, усвојен је и нацрт буџета за наредну 2018. годину, на који ће коначну потврду дати Скупштина града“, рекао је члан Градског већа Ервин Чашић, подсећајући да планирани буџет износи готово две ипо милијарде динара и да ће као и овогодишњи буџет и онај за 2018. бити рестриктиван, те да је прилагођен одлуци Владе Србије о повећању зарада за запослене.

„Један део додатног прихода у односу на актуелни буџет произилази из наплате одређених локалних такси и услуга“, казао је Чашић.

По дневном реду 46. седнице Већа усвојен је нацрт огласа о јавном надметању за давање у закуп пословних просторија на Царини, као и нацрт Плана штаба за ванредне ситуације за 2018. годину. У оквиру документа највише пажње  посвећено је превентивном деловању у случају уобичајених пролећних падавина.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA