A- A A+

Привреда и култура у фокусу сарадње са Индонезијом

Делегација амбасаде Индонезије предвођена амбасадором Харијем Кандоуом у дводневној је посети Новом Пазару. Они су најпре разговарали са замеником градоначелника Небојшом Равићем и помоћником Нихадом Хасановићем као и директором Регионалне привредне коморе Звонком Туфегџићем. Теме разговора тицале су се интензивирања сарадње Новог Пазара и Индонезије, јер је управо овај град, како је истакао амбасадор Кандоу, битна спона унапређења односа Србије и Индонезије. Управо због тога, а на захтев председника ове азијске земље, организована је дводневна посета Новом Пазару.

Амбасадор Индонезије Хари Кандоу трећи пут је у Новом Пазару. До сада је долазио као члан делегације индонежанске фирме која је покренула производњу у Србији али и као део културних манифестација. Сада је у Нови Пазар дошао и због специјалне жеље индонежанског председника.

”Циљ посете Новом Пазару је подизање економске сарадње. Због тога смо посетили неколико најјачих индустрија овде. Када је у питању просвета, и ту желимо да сарађујемо и да помогнемо, па смо понудили стипендије за најбоље средњошколце. Као амбасадор Индонезије у Србији даћу све од себе да сарадња између две земље, са посебним акцентом на Нови Пазар, посебно у области економије и бизниса, буде интензивирана и да да конкретне резултате у будућности“ – рекао је амбасадор Кандоу.

Помоћник градоначелника Новог Пазара Нихад Хасановић рекао је да се радује унапређењу сарадње са Индонезијом.

„Ова земља је једна од најмногољуднијих земаља света, са 35 пута већим бројем становника него Србија. Њихово тржиште је интересантно и за Србију али и за новопазарске привреднике. Пошто су они једни од водећих светских произвођача текстила ето идеалне прилике за сарадњу са нашим текстилцима. Надам се сарадњи и у друфим областима, посебно у образовању и култури“ – рекао је Хасановић.

Састанку у Градској управи присуствовао је и директор Регионалне привредне коморе Краљево Звонко Туфегџић који је истакао значај посете индонежанског дипломате ради унапредњена односа две земље.

Он је најавио и да ћенеко од новопазарских привредника добити позив да учествује на привредном Сајму у Џакарти или на билетарелним сусретима две земље наредне године.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA