A- A A+

Формиран кластер намештајаца

На захтев Градске управе, а преко одељења за ЛЕР, формиран је шести по реду кластер у овом крају, и то кластер намештајаца. Како је истакнуто током стастанка у Градксој управи, циљ је повећање конкурентности на домаћем и иностраном тржишту пласирањем заједничких производа.

“Преко кластера, они могу да користе средства из предприступних фондова ЕУ што до сада нису били у могућности” – истакао је начелник одељења за ЛЕР Алмир Кецап.

До формирања овог кластера у коме се налазе произвођачи намештаја из Новог Пазара, Сјенице и Тутина дошло измедју осталог и због најављеног доласка Шведске фабрике ИКЕА.

“Управо због тога, желимо да наши произвођачи намештаја удружени буду јачи, повећају конкурентност, повећају запосленост, користе бројне бенефите које до сада нису могли да користе. Желимо да заједничким наступима на сајмовима, да буду видљиви и препознатљиви удружени у кластер” – рекао је самостални саветник за МСП у ЛЕР-у Фахрудин Коничанин.

Осим кластера произвођача намештаја, у Новом Пазару постоје кластери текстилаца, произвођача млека, произвођача обуће, туристичких организација и угоститељских објеката Новог Пазара, Сјенице и Тутина, као и кластер дрвопрерађивача.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops