A- A A+

РАС нуди осам програма подршке новопазарским предузетницима

У сарадњи са Развојном агенцијом Србије, чији је директор Жељко Сертић  са сарадницима презентовао програме подршке предузетницима за ову годину, град Нови Пазар жели да унапреди овдашњу привреду.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац  рекао је да су конкурси за привреднике расписани и да су уз издвајање од 20 милиона динара из буџета, они од изузетног значаја.

„Ако знамо да до сада није било страних  инвестиција и да су наша издвајања у овом тешком времену значајна али недовољна, овакви конкурси су више него важни. Наш циљ је подршка привредницима и отварање нових радних места.  Кроз ове програме могуће је и запослити нове раднике и проширити постојећу производњу или започети бизнис изнова“,казао је Бишевац на презентацији.

Развојна агенција Србије пружа подршку кроз осам различитих програма. Према речима директора Агенције Жељка Сертића, идеја је пружити руку фирмама које желе да развијају или на озбиљан начин покрену пословање.

„Конкурс је отворен већ две недеље. Обухвата све, од програма за покретање  посла до програма подршке извозу и намењен је пре свега развоју малих и средњих предузећа. Нарочито нас занима женско предузетништво и  активирање младих у бизнису, као и програми запошљавања или подизања капацитета фирми “рекао је Сертић.

За средства могу да аплицирају незапослена лица али и људи који већ раде у неким предузећима а имају жељу за покретањем сопствене делатности. Агенција , у зависности од делатности и начина пословања као и циља пројекта, одобрава средства у вредности до 70 одсто од целокупног пројекта.Сви програми реализују се кроз 16 регионалних развојних агенција, а за ово подручје, посредник је Регионална развојна агенција СЕДА, која ће промовисати програме, али и помоћи привредницима да аплицирају.

Директор СЕДА Самир Качапор истакао је да  агенција коју води жели да пружи пуну помоћ носиоцима бизниса  како би заједнички унапредили предузетнички дух Новог Пазара и Санџака.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops