A- A A+

Пољопривреда - фабрика на отвореном и гарант просперитетније будућности

На састанку представника удружења пољопривредних произвођача са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, а посредством Пољопривредне саветодавне стручне службе и Међуопштинске уније пољопривредних удружења, дефинисани су правци подршке развоју пољопривреде од стране локалне самоуправе.

„Циљ састанка је био да кроз конкретне пројектне предлоге дефинишемо у ком правцу ћемо усмерити средства планирана буџетским оквиром, намењена за развој пољопривреде. На основу њихових предлога уочили смо да има изузетно добрих пројеката различитих произвођача и за десетак дана разговараћемо поново“, рекао је након сусрета са представницима удружења градоначеник Нихат Бишевац.

Из буџета града Новог Пазара за текућу 2017. годину за развој пољопривреде предвиђен је износ од пет милиона динара. Град ће подршку развоју пољопривреде највероватније дати и субвенционисањем камата на кредите према пољопривредној делатности, о чему је и на састанку било речи.

„Пољопривредници ће по неким предлозима кредитирањем доћи до дела новца за потребног остваривање производње. Имали смо и добар предлог када је реч о улагању у воћарство и субвенционисање пчеларства а за десетак дана биће потуно јасно како ће средства бити уложена“, казао је Бишевац, истакавши да је пољопривреда једна велика фабрика на отвореном, која нуди шансу за запошљавање нових лица и смањење незапослености. Градоначелник је подсетио да је градски  буџет скроман али да ће сваки динар уложен у пољопривреду бити потрошен на адекватан начин, јер је развој ове гране будућност Новог Пазара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops