A- A A+

Подршком ТК „Рашка“ до нових запошљавања

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац разговарао је са привредницима о стању у Текстилном комбинату „Рашка“, који је уједно и обишао. Покренута је иницијатива да се слика индустријске зоне, и претежно приватизованог Комбината измени, односно побољша. Санација инфраструктуре тек предстоји. Конкретније,  предстоји израда пројекта у циљу измене инфраструктуре. По  завршетку тог пројекта биће  јасно колики је  капацитет града, а према речима градоначелника Нихата Бишевца ка остварењу циља  „ биће уложени максимални напори“.  

„Људи треба да прошире своје потенцијал и подигну ниво производње, на шта смо ми апсолутно ставили акценат, јер нам је циљ да запослимо нове раднике. Требају нам нормални услови за развој привреде, услови за квалитетан рад и конкурентност, не само на домаћем , него и иностраном тржишту. Реч је о нашим привредницима који упошљавају од 500 до 600 људи и сигурно ћемо учинити све да би смо створили простор за ангажовање нових радника“, рекао је Бишевац.

Привредници су изразили захвалност јер је град, како су казали,  препознао проблеме и изразио спремност да те проблеме решава како би приватна производња у Новом Пазару функционисала као некада.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops