A- A A+

Сусрет са турским привредницима од изузетног значаја

Уз подршку привредника из Турске и истанбулских општина Баyрампаша и Пендик, у Санџаку је показано да језик успешне привреде сви разумеју, без обзира на то коме народу и којој вери припадају.

Порука је окупила у Новом Пазару привреднике из Турске и представнике новопазарских предузећа, али и њихове колеге из региона : из Сјенице, Тутина и Рашке. Циљ им је заједнички: бољи живот свих који ће на овом најновијем мосту сарадње наћи своје место.

Сусрет су организовали новопазарски градоначелник Нихат Бишевац и Светски турски пословни форум, у који је укључено деведесет земаља из свих делова света.

– Желимо да унапредимо привредну сарадњу са Србијом, подигнемо нове мостове и учврстимо старе – казао је Синусив Мисироглу, консултант Светског турског пословног форума. – Ми видимо изузетну могућност у међусобној економској повезаности, али и то да преко ове регије, овог дела Србије, повежемо и остале земље и регије Балкана које ће у пословним односима бити умрежене управо преко Новог Пазара.

Говорећи о томе какве су шансе да се повежу српска предузећа дрвне индустрије, пољопривреде, сточарства, текстила, прехране, Мисироглу је додао:

– Верујем да ће и Влада Србије у коју полажемо све похвале и пуно поверење подстаћи и помоћи овај мост сарадње, на обострану добробит српског и турског народа.

 Помоћник градоначелника Фарук Суљевић задужен  за међународну сарадњу је у име града Новог Пазара, завхалио на свему ономе што је до сада урадио  Турски привредни пословни савјет.

“Наши пријатељи из Истанбула ће преставити свим земљама Балкана једну нову платформу преко које ће бизнисмени из Турске се удруживати са привредницима са Балкана. А наши превредници из Новог Пазара ће имати прилику да своје капацитете и могућност привредне сарадње преставе своје могућностима гостима из Истанбула и Турске. Град Нови Пазар је подржао ову иницијативу тако да и сам Градоначелник је упознат са многим доменима садашње и будуће сарадње”.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops