A- A A+

Фонд за иновациону делатност повезује субјекте приватног предузетништва

Програм сарадње науке и привреде , осмшљен да повеже чиниоце приватног бизниса, презентован је и у Новом Пазару.  Програм сарадње науке и привреде спроводи Фонд за иновациону делатност, а финансирају га Европска унија, у износу од 2,4 милиона евра, и Република Србија, у износу од 1 милион евра. Осмишљен је уз техничку помоћ Светске банке, такође из средстава Европске уније.

Сврха Програма је подстицање сарадње између приватних предузећа и јавних научноистраживачких организација у Србији, како би се кроз заједничке развојне пројекте створили иновативни производи, услуге и технологије са тржишном применом. У оквиру овог програма, Фонд ће обезбедити бесповратна средства у износу до 300 000 евра по пројекту.

Заинтересовани се о детаљима Програма могу обавестити и слањем питања на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или посредством сајта Фондације.

Учеснике скупа поздравио је начелник Одељења за привреду Рамиз Паљевац, истакавши да је овакав пројекат за наше предузетнике изузетно значајан, и да Нови Пазар испуњава све услове да се у реализацију истог активно укључи.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops