A- A A+

Нова радна места за младе из Новог Пазара

Филијала Националне службе за запошљавње у Новом Пазару издвојила је 35 милиона динара за финансирање програма самозапошљавања и данас је организовала  свечану доделу уговора корисницима програма самозапошљавања и новог запошљавања. У оквıру овог програма, подстицајним средствима Националне службе за запошљавање, посао су добила 184 незапослене особе из Новог Пазара .

У оквиру  програма активне политике запошљавања у 2016. години и уз свесрдну подршку локалне самоуправе, Филијала Националне службе за запошљавање у Новом Пазару данас је успела да  свечано уручи 184 уговора а самимим тим  истом броју  лица губе статус “незапослени”.

За ова два програма, укупан износ уложених средстава  је 35 милиона динара. Свечаном уручивању је присуствовао градоначелник Нихат Бишевац са сарадницима из ресора привреде, као и директор НСЗ Србије Зоран Мартиновић.

За програм самозапошљавање је издвојено 21,6 милиона динара, а средства у висини од по 180.000 динара добило је 120 лица која ће покренути сопствени бизнис. У програм новог запошљавања укључено је 39 послодаваца који ће помоћу субвенција НСЗ запослити 64 лица. Они ће за отварање сваког радног места добити по 200.000 динара, а биће у обавези да сваког запосленог задрже бар годину дана на послу. Међу добитницима субвенција су и лица из категорије тешко запошљивих, као и две особе са инвалидитетом.

Уговоре добитницима субвенција уручили су градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директор филијале НСЗ у овом граду Фахрудин Ђекић.

Кроз локалне акционе планове град Нови Пазар је партнерски са Националном службом за запошљавање помогао ове године Програм стручне праксе са 4 милиона динара. Према речима градоначелника Нихата Бишевца ова сарадња ће бити настављена.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је да је запошљавање 184 особа, с обзиром на велику стопу незапослености, од великог значаја за град и да ће локална самоуправа радити на отварању нових радних места.

Мартиновић је истакао да ће НСЗ до краја године на нивоу Србије субвенционисати 3.600 захтева за покретање сопственог бизниса преко програма самозапошљавања, а да ће преко новог запошљавања посао добити 2.600 незапослених.

Директор филијале НСЗ у овом граду Фахрудин Ђекић је изразио наду да ће особе које су добиле субвенције за покретање сопственог бизниса опстати на тржишту и да ће временом проширити пословање и запослити нове раднике.

Послодавци а посебно  они који од данас почињу сопствени посао сигурно су задовољни након ове данашње свечаности.  Бројка од 184 лица представља једну читаву фабрику, а може се слободно рећи да  данас почињу посао са тенденцијом ширења и запошљавања нових радника.

Извор: ibalkan.net

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops