A- A A+

Уручени грантови предузетницима

Развојна агенција Србије у име Владе Републике Србије, реализује пројекат “Развој приватног сектора у јужној и југозападној Србији“, у сарадњи са Америчком агенцијом за медјународну сарадњу , Мисија у Србији (УСАИД), која финансира пројекат. Данас је поводом тога у Новом Пазару извршена  додела Плакета корисницима који су добили средства у првој години пројекта,као и додела уговора новим корисницима из једне од 12 општина које су обухваћене пројектом.

Мисија УСАИД-а и Развојне агенције Србије у јужној и југозападној Србији су јачање малих и средњих предузећа , успостављање веза измедју фирми  у одабраним регионима, као и нових, већих тржишта . Представници УСАИД-а и Развојне агенције Србије, имали су састанак са представницима СЕДЕ, а затим обишли фабрику  обуће, „Флорида“, која је успешно имплементисала пројекат.

У наставку посете , уприличен је пријем у кабинету градоначелника, а затим је приступљено подели уговора и плакета.

Развојна агенција Србије успешно је успоставила контакт у овом делу Србије, и презадовољни су јер су данас поделили 60 грантова за најуспешније привреднике, како оне који су већ у послу, тако и за почетнике. Како истиче директорка Сектора за управљање пројектима Развојне агенције Србије, Маја Пејчић, ово није њихов једини пројекат.

Ана Жегарац, координаторка пројекта каже како  је много државних, регионалних и локалних субјеката учествовало у  успешној имплементацији пројекта , али и да су задовољни што су упослили оне којима посао највише треба.

СЕДА већ годинбама учествује у свим активностима УСАД-а у Новом Пазару, тако да су они и логичан партнер за пројекат развоја малих и средњиох предузећа. Овим програмом 15 младих предузетница започело је сопствени бизнис, а кроз различите видове помоћи 60 послодаваца је проширило своје капацитете.

Такав пројекат је према оцени градонечелника Нихата Бишевца од великог значаја за Нови Пазар. Бишеваћ је на крају захвалио представницима УСАИД-а, који су, како је рекао, доделом грантова отворили могућност за нова радна места.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops