A- A A+

Сарадња новопазарских и турских привредника

Новопазарски привредник Бесим Реброња у преговорима је са произвођачем маркиране обуће из Турске, фирмом „Зиљан“, о коперацији и преузимању дела производње. Како је истакнуто на заједничком састанку произвођача и представника Градске управе, у производњу ће моћи да се укључе и обућари из Новог Пазара.

Турска фирма Зиљан има велике произвођачке капацитете и производи обућу по најсавременијој технологији. Како је речено током састанка, ова фирма жели да прошири производњу. Ово је добра прилика за новопазарску фирму Екстра Бесо да учествује у производњи ђонова, а касније можда и финалних производа маркиране обуће. Уколико би дошло до пословне сарадње очекује се да би у производњу ђонова могли да се укључе и остали новопазарски обућари.

Подршку оваквом виду развоја бизниса и сваком виду склапања пословних аранжмана, кроз различите врсте олакшица, пружице и градска управа Новог Пазара.

До сада су произвођачи обуће од фирме Зиљан куповали репроматеријал, а, како се очекује, проширивање производне ће олакшати посао и унапредити досадашњу сарадњу, како новопазарским, тако и произвођачима из Турске. Фирма Зиљан ових дана излаже своје производе у хотелу Саз.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops