A- A A+

Штанд Новог Пазара међу најпосећенијим на сајму туризма

У Београду је отворен 38. Међународни Сајам туризма на коме се ове године очекује преко 75.000 посетилаца. Отварајући највећу туристичку манифестацију у овом делу Европе премијер Александар Вучић је рекао да је Србија земља у којој су сви добродошли, али да се може привући још већи број туриста и да треба урадити још доста тога на побољшању услуга, путне инфраструктуре и уређењу планинских центара и три највећа града – Београда, Новог Сада и Ниша.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да је овај Сајам већ почео са рекордима како по броју учесника, излагача тако и броју земаља из којих гости долазе.

Министар Љајић обишао је велики број штандова, међу којима и штанд републике Турске где је истакао одличну сарадњу са Турском, али и између два авио превозника Аир Србије и Туркиш ерлајнса, али и штанд Новог Пазара на коме се сусрео са пријатељима и поштоваоцима Новог Пазара.

Први пут на Сајму туризма у Београду учествују Намибија и Малезија. Прошле године на сајму је било 70.000 посетилаца, а ове године организатори очекују 75.000. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Словенија, а следеће године ће то бити Црна Гора. Под слоганом “Где још нисте били?” у шест изложбених хала представиће се најзначајније туристичке организације, агенције, туроператори, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије и земље са свих континената и понудити аранжмане за предстојећу туристичку сезону. Излагачи на Сајму туризма и ове године ће посетиоцима понудити ниже цене и до 40 одсто.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops