A- A A+

Bayrak: ТИКА ће и даље бити присутна у Новом Пазару

''Тика је до сада реализовала велики број пројеката у области здравства, образовања, пољопривреде, а и даље ћемо бити пристутни у Новом Пазару, јер жеља нам је да смањимо број незапослених у овом граду'', изјавио је директор Турске агенције за Развој Тика, Мехмет Баyрак, након данашњег састанка са градоначелником Новог Пазара др Мехом Махмутовићем.

На састанку у Управи града турски донатори су са представницима локалне власти анализирали постојеће, али и будуће заједничке пројекте у овом граду, међу којима је било речи и о уређењу градске тржнице.  

''Желим да и у будућности са Градом Новим Пазаром реализујемо већи број пројеката. И у том контексту имали смо један јако користан разговор. Видели смо која су то очекивања и потребе града и трудићемо се да у том правцу наставимо'', казао је Баyрак.

Истакавши значај реновирња гинекологије и породилишта, чија је реализација у току, градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић најавио је и будуће важне пројекте, за које се очекује подршка ове турске развојне агенције, а један од таквих је изградња градске тржнице.

''Аплицираћемо код Тике са пројектом изградње градске тржнице на простору данашње робне пијаце, која би носила назив Јени Базар. Жеља нам је да оживимо трговину и да Пазар буде трговачки центар целог региона. Некада смо то били и жеља нам је да то поново постанемо'', рекао је, након састанка, градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић.

Након састанка у Управи града представници Тике обишли су радове на гинеколошком одељењу Опште болнице, најављујући да ће ова турска развојна агенције и даље активно бити присутна у Новом Пазару.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops