A- A A+

Почели радови на атлетском стадиону

Прва фаза грађевинских радова на атлетском стадиону у Новом Пазару почела је данас, а градски урбаниста Елвир Хамидовић рекао је да обухвата партерни део, изградњу стазе и залетишта за скакачке и бацачке дисциплине и једног дела трибина.

"Рок за изградњу је 75 радних дана, радиће се док временску буду дозвољавали. У овој фази радиће се партерни део, атлетска стаза и простор предвиђен за скакачке и бацачке дисциплине. Такође, предвиђено је уређење првих 40 метара трибина и подтрибинског простора, где ће бити свлачионице за судије и такмичаре", најавио је Хамидовић.

Вредност радова у овој фази износи 82,9 милиона динара, од чега је две трећине обезбедило Министарство омладине спорта Србије, а трећину Град Нови Пазар.

"У другој фази биће завршена трибина и радиће се затворено атлетско борилиште испод ње. На том објекту ће моћи да се организују европска такмичења, у Србији постоја само три таква. Биће то и иницијална каписла за развој насеља Хаџет", оценио је Хамидовић.

Радове на објекту изводиће конзорцијум који предводи новопазарска фирма Дацић пром, а у којем се налазе и овдашња предузећа Елмир и ХС Ископ градња, као и Феникс из Београда.

"Са задовољством смо прихватили посао, тендер је био фер и транспарентан. Надам се да ћемо радове обавити на време и квалитетно", рекао је испред конзорцујума извађача радова Мулаз Дацић, директор предузећа Дацић пром.

М. Минић

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops