A- A A+

Нови јавни позив у оквиру пројекта "Нови Пазар за нове послове"

Град Нови Пазар расписао је, у оквиру пројекта "Нови Пазар за нове послове" нови јавни позив за кориснике из категорије теже запошљивих лица, са фокусом на повратнике по Споразуму о реадмисији и Роме.

" Овај позив траје до 18. фебруара и има три сегмента. Први се односи на програм преквалификације и доквалификације. Други део позива тиче се малих и средњих предузећа којима је дата могућност да запосле укупно 15 лица из категорије теже запошљивих, на период од једне године. Послодавци, према пројекту, за то добијају грантове, односно субвенције у износу од по 1500 еура", казао је члан Градског већа Февзија Мурић, истичући да је важно да је предузеће регистровано најмање годину дана пре расписивања конкурса, да није у блокади и да редовно измирује прописане обавезе.

Пројекат “Нови Пазар за нове послове” имплементира Град Нови Пазар са имплементационим партнерима, Регионалном развојном агенцијом СЕДА, Муслиманским хуманитарним друштвом Мерхамет Санџак и Иницијативом за развој и сарадњу ИДЦ. Финансира га Немачка развојна сарадња и спроводи ГИЗ.

Пројекат се, у различитим етапама, на подручју Новог Пазара реализује уназад три године.
Пре неколико дана завршен је јавни позив који такође део овог пројекта а односи се на могућност самозапошљавања 15 лица и формирање два социјална предузећа.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops