A- A A+

Dogovorena saradnja između turskog Fakulteta za prirodne i društvene nauke iz Turske i Grada Novog Pazara

Predstavnici Grada Novog Pazara ugostili su  menadžment turskog Fakulteta za prirodne i društvene nauke Univerziteta iz Klirklarelija. Razgovor je vođen u pravcu  ostvarivanja saradnje na polju očuvanja zajedničke kulture.

 “Ja sam tri godine radio na vašem Državnom univerzitetu i kada sam se vratio u Tursku ja sam kolegama sa katedri za književnost i historiju pričao o Novom Pazaru, šta sve ima u Sandžaku i došli smo na ideju da vas zajedno posetimo i razmenimo sa vama mišljenja šta sve možemo učiniti po pitanju očuvanja zajedničkog nasleđa”, kazao je profesor turskog jezika na Fakultetu za prirodne i društvene nauke Univerziteta u Klirklareliju i zamenik direktora Centra za izučavanje turskog jezika Yasin Yayla.

Član Gradskog veća Novog Pazara, professor  Rifat Redžović je izrazio zadovoljstvo zbog posete I zahvalio gostima na interesovanju da se kulture koje povezuju Tursku i Sandžak dodatno približe i  očuvaju.

 “Prvi segment razgovora se odnosi na saradnju a tiče se istraživanja Otomanskog nasleđa na ovim prostorima. Drugi vid saradnje bi mogao da bude konkretno vezan za studij naših studenata na Univerzitetu, za one koji žele studirati turski jezik i historiju”, kazao je član Gradskog veća Rifat Redžović, istićući da je Grad otvoren za svaki vod partnerstva sa prijateljima iz inostranstva , a za dobrobit građana ovog kraja.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops