A- A A+

Počela rekonstrukcija Hale sportova

Radovi na rekonstrukcija Hale sportova kod OŠ ”Vuk Karadžić” počeli su danas. Radove u vrednosti od 2 000 000 eura finansira turska kompanija “Douš grup”. Realizacija ovog važnog projekta sportske infrastrukture dogovorena je prilikom poslednje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.
 
“Želim da se zahvalim predsedniku Republike Turske Redžepa Taipu Erdoanu i Republici Turskoj i kompaniji “Douš group” na realizaciji ovog projekta.  Rekonstrukcijom stare hale dobićemo bolje uslove za dvoranske sportove u kojima naš grad ima četiri superligaša Grad Novi Pazar je prepoznat kao grad sporta, a mi smo i u prethodnim godinama ulagali u sportsku infrastrukturu kako bismo stvorili što bolje uslove za profesionalne sportiste i rekreativce. Tako ćemo nastaviti I u budućnosti kako bismo ulagali u sport za sve naše građane”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
Po rečima odgovornog projektanta Edina Klimente, planiran završetak radova planiran je za osam meseci. Osim potpune rekonstrukcije infrastrukture hale, projektom je predviđena izgradnja dva terena, za odbojku i rukomet. Direktor SSU „Pendik“, Enes Pljakić se osvrnuo na rezultate četiri superligaša i kazao da „moramo da ih pratimo stvarajući im sve bolje uslove izgradnjom sportske infrastrukture“. On je kazao da će rekonstrukcijom ove hale, dvorana „Pendik“ biti značajno rasterećena.
 
„Radovi će se uraditi po najsavremenijim standardima, a to je veoma bitno kako za takmičenja u našoj državi, tako i za evropska takmičenja.“ Koordinator na projektima Enes Buhić se zahvalio predsedniku Republike Turske Redžepu Taipu Erdoanu koji je prilikom posete obećao donaciju.
 
„Izabrana je najbolji donator. Turski konglomerat „Duoš grupa“, koja je finansijer ovih radova, glavni je sponzor košarkaške Evrolige i mnogih drugih sportova. Realizacijom ovog projekta, građani Novog Pazara dobiće jednu modernu mulitfunkcionalnu dvoranu.“, zaključio je Buhić.
 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops