A- A A+

Hodalo više od 700 Novopazaraca

Više od 700 učesnika manifestacije “Novi Pazar hoda”, od čega su većinu činili školarci, obeležilo je Dan pešačenja u Srbiji, koji su na nivou grada danas organizovali novopazarski Sportski savez i Planinarski klub Sandžak.
“Želeli smo da animiramo što više ljudi da nam se priključe, s ciljem da rekreiraju i bave se sportom. Treba iskoristiti našu vrhunsku sportsku infrastrukturu, u ovom slučaju veliki broj trim staza u okolini grada”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.
 
Predsednik Planinarskog kluba Sandžak iz Novog Pazara Fahir Demčović ocenio je da je potrebno mladima usaditi navike, koje će im omogućiti bolji i kvalitetniji život.
“Peta je godina kako smo deo priče Planinarskog saveza Srbije. Krenuli smo 2015. i tada smo i bili smo grad sa najviše pešaka i šetača u Srbiji. Nastavljamo tu tradiciju”, naveo je Demčović.
 
Maršruta u dužini od oko sedam kilometara vodila je od pazarske Ekonomsko-trgovinske škole, preko naselja Potok i trim staza, iznad Gerontološkog centra, pa do spravare na Šancu.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops