A- A A+

Нови Пазар се, по инфраструктурним улгањима и изградњи налази на другом месту листе локалних самоуправа у Републици Србији. Екипе су на терену, а према речима помоћника градоначелника Нихада Хасановића, радови се тренутно изводе на преко десет локација. Представници Града разговарали су са мештанима села Лукаре, где је, у напосредној близини школе окончано асфалтирање.

„Данас су завршени радови на прилазу школи и сеоској амбуланти. Биће преуређени и платои око школе а пре неколико дана завршени су радови око Основне школе „Авдо Међедовић“ у Селаковцу. За сутра је планирано асфалтирање приступног пута до школе у Багрима а све то у жељи да ученици и наставници, као и мештани уопште, спремно дочекају школску годину која почиње за неколико дана“, рекао је Хасановић овим поводом.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић је истакао да радници ЈП за уређење грађевинског земљишта убрзано раде на обележавању вертикалне и хоризонталне сигнализације, поправљању безбедносних ограда око школа где је потребно, а све у циљу да деца буду потпуно безбедна.

Он је подсетио да радови трају у улици Саве Ковачевића, Димитрија Туцовића, на Ћеремиџиници, у улици Рајка Ацковића и Нурије Поздерца. Механизација је стигла и до Новопазарске бање, насеља Селаковац – улица 404 и тд. Изводе се припремни радови за асфалтирање, постављање асфалтне подлоге, као и реконструкција кишне и канализационе мреже.

„Интензитет радова је исти на градском и сеоском подручју, и немогуће је, по речима Хасановића побројати све локације на којима је механизација активна. До краја ове грађевинске сезоне биће асфалтирано још десетак километара сеоских путева, уређени платои зграда у центру града“, казао је помоћник градоначелника Нихад Хасановић, који је подсетио да су јутрос започели радови на платоу зграде Језеро, платоу код аутобуске станице. Радови се изводе у Ћуковцу, на Јалији, код зграде Бор.

„У току је тендер за још пет игралишта, како би смо слободан простор око зграда искористили на најбољи начин. Желимо да повећамо број паркинг места и игралишта за децу, да се површине осветле и адекватно озелене. У току је припрема нових тендераи пуно тога по њих значајног грађани могу да очекују. Планове нису пореметиле ни кише које падају ових дана“.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић позвао је грађане да се обрате Градској управи како би слика о неопхдним улагањима била комплетна.

„Мало причамо, мого радимо и сведоци сте да грађани позитивно реагују, подржавају наше напоре, па нема разлога да не наставимо истим интензитетом“, закључио је Хасановић.

Мештани Лукара упутили су велику захвалност свима који су на било који начин допринели реализацији за њих изузетно важног пројекта истичући да је "ово што је урађено хајрат за целу месну заједницу Лукаре".

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops