A- A A+

Традиционалним Летњим вашаром задовољни и купци и продавци

Овогодишњи управо завршени Летњи вашар у Новом Пазару разлог је да буду задовољни и купци и продавци, али и организатори. Према речима директора Спортско сајамске установе „Пендик“, Енеса Пљакића, климатизацијом дворане постигнут је пун погодак и подсетио на мотиве одржавања летњег вашара.

„Сваке године обавимо разговор са продавцима и направимо договор да цене максимално прилагоде грађанима слабије платежне моћи. Овакве манифестације одржавају се за добробит свих наших грађана, али првенствено због оних породица са већим бројем чланова, односно деце. Јер треба бити реалан и знати да није исто купити одећу и прибор за једно и да двоје, троје и више деце. Да не говоримо о ценама и могућности да на вашару за двадесет еура, колико коштају фармерице у бутику, набавите три или четири слична артикла“, казао је Пљакић.

Директор ССУ Пендик истиче да је Нови Пазар овим поводом посетио велики број гостију, било да је реч о излагачима или купцима. Било је посетилаца, али и излагача из Зрењанина, Бруса, Крушевца, Врњачке Бање и Ниша, као и редовних гостију из Рожаја, Тутина, Сјенице, Прибоја и Пријепоља, што потврђује да је неко овакав вид трговине препознао као прихватљив. Због великог посетилаца током протеклих дана, задовољни су и новопазарски угоститељи, јер је гастрономска понуда овог краја изузетно занимљива. 

„Заиста је спектар оних који имају разлога да буду задовољни одржавањем летњег вашара изузетно широк, од закупаца штандова, до угоститеља, пореске управе, целог града“, рекао је Пљакић, подсећајући да је овогодишњу манифестацију обележила и једна не баш уобичајена ситуација.

„Човек је изгубио новац и колико знам, радило се о озбиљној суми. Новац су пронашли људи из фирме „Несал“ и о томе нас обавестили. Захваљујући њиховој реакцији, власник новца је дошао да преузме оно што му припада, на задовољство свих нас“, казао је директор ССУ „Пендик“.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA