A- A A+

Uručene nagrade vlasnicima najlepših bašti

Konkurs za izbor najlepše bašte na teritoriji grada Novog Pazara za 2019. godinu završen je proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada. Prema odluci komisije najlepša bašta u gradu u vlasništvu je Saladina Radetinca. Druga nagrada pripala je Fetiji Belovođanin a treća Safetu Bronji. Vlasnik najlepše bašte nagrađen je novčano, sa 50 000 dinara, 30 000 dobio je drugoplasirani, a 20 000 dinara trećeplasirani na konkursu za najlepše dvorište odnosno baštu. Ovogodišnji nagradni fond je, na predlog gradonačelnika Nihata Biševca nešto drugačiji nego ranije, a pravo da se prijave nisu imali vlasnici bašti i dvorišta koji su u protekle tri godine na ovom konkursu osvojili prvu nagradu.


Komisija je saopštila da izbor nije bio ni malo lak, kao i da su presudili sledeći kriterijumi: starost bašte, broj i vrste sadnica, urednost bašte, raspored i opšti utisak.
Da bi odabrali najlepšu baštu, članovi komisije su na osnovu pristiglih prijava obišli i fotografisali sve bašte i dvorišta prijavljena nakon što je objavljen javni poziv.


Izbor najlepše bašte – dvorišta na teritoriji grada polako postaje tradicija. Ideja je nastala pre nekoliko godina sa ciljem da grad pruži podršku građanima koji vode računa o svojim avlijama, ali i podstakne građane da brinu o svom okruženju.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops