A- A A+

Турска хуманитарна организација "Црвени полумесец"донирала курбанско месо

Турска хуманитарна организација "Црвени полумесец" и ове године је донирала курбанско месо за најугроженије грађане Новог Пазара. Делегација ове организације из неколико турских градова борави у Новом Пазару. Том приликом они су се састали са градоначелником и његовим сарадницима, а приликом доделе курбана, обишли су Херентолошко центар. Члан Кабинета градоначелника, Исмет Плојовић казао је да је курбанско месо данас донирано новопазарским институцијама Герентолошком центру, Црвеном крсту и Специјалној болници. "Са делегацијом Црвеног полумесеца, обићи ћемо кориснике Специјалне болнице. У наредна два дана наставља се подела меса у Сјеници, Тутину, Прибоју и Пријепољу, и надамо се да ће помоћ стићи управе руке.", закључио је Плојовић.

Шеф службе Црвеног полумесеца Сдк Доан није крио своје задовољство боравком у Новом Пазару и подршком у организацији за поделу курбана. "И ове године смо се одлучили да центар доделе меса за Србију буде Нови Пазар. Курбанско месо које поклањамо најугроженијима донација је турских грађана управо за дељење курбана у иностранству. Посебно нам је драго што смо у Новом Пазару, граду наших предака. Драго нам је што смо у Герентолошлом центру и што ће и најстарији грађани имати прилику да добију бајрамски поклон. Једини циљ ове акције јесте да помоћ стигне у праве руке. Велику захвалност дугујемо градоначелнику који нам несебично помаже у томе.", рекао је Доан.

Градоначелник Нихат Бишевац је изразио захвалност турској хуманитарној организацији. "Посебно им се захваљујем што су у данима Бајрама оставили своје породице да би били са нама. Захваљујем им се не само на помоћи овог Бајрама, већ и на сталној помоћи коју пружају грађанима Новог Пазара.", рекао је градоначелник.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops