A- A A+

Конкурси за доделу средстава удружењима грађана

Значајна средства за финансирање удружења грађана Град Нови Пазар издвојио је и ове године. У току су јавни позиви са за финансирање пројеката и програма удружења грађана који се односе н превенцију болести зависности али и на заштиту животне средине. Јавни позив који се односи на подршку програмима који имају за циљ превенцију злоупотребе дрога и зависности од коцке међу кључним популацијама имају посебе циљеве који подразумевају подизање свести и развијање вештина у превенцији против болести зависности.

Програми заштите животне средине обухватају области управљања отпадом, заштите ваздуха, воде, од буке, природних вредности, земљишта, ублажавање климатских промена, промоције зелене економије, унапређење заштите животних области и др. Рок за предају документације је понедељак 5. јун а све потребне информације налазе се на градском сајту.

„Бројни конкурси расписани су 4. маја ове године. За нас су посебно значајни онај који се тиче животне средине и други, који се односи на превенцију и заштиту од болести зависности, наркоманије и коцкања. Подсећам сва удружења грађана да се јаве на конкурсе. Прилика је да посетим да ће град Нови Пазар сходно важности ових тема и у наредном периоду пуно улагати и подржавати пројектне активности осмишљене у циљу третирања ових тема“, рекао је Самир Лекић, шеф Кабинета градоначелника.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops