A- A A+

72 милиона за пројекте, акценат на екологији и заштити животне средине

Значајна средства за финансирање удружења грађана Град Нови Пазар издвојио је и ове године. Одређени конкурси су завршени, а у току конкурси који се односе на удружења грађана односно невладине организације које се баве културом, заштитом човекове околине, превенцијом болести зависности али и за организације које се баве општим пројектима.

Конкурс за опште и пројекте из области културе отворен је 4. маја и траје до 19. овог месеца.

Новина је да су од ове године опредељена средства за област заштите животне средине и превенције болести зависности. Ти конкурси трају 30 дана.

До 5. јуна заинтересовани могу да конкуришу, а општи услов је да НВО буду регостроване на територији Новог Пазара где је потребно и да се спроводе активности.

”Сматрамо да су екологија и заштита животне средине врло битни, а један број грађана нема развијену свест о томе да треба чувати реке, воде, ваздух и генерално околину. Сведоци смо да је то веома актуелна тема и да се на друштвеним мрежама моного говори о томе, зато позивам организације које се баве овим питањима да се пријаве на конкурс, да предложе своје пројекте” казао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић.

Резултати актуелних конкурса биће објављени на званичном сајту Града и посредством средстава информисања.

За све поменуте пројекте буџетом су предвиђена средства у износу од 72 милиона динара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops