A- A A+

Преко 200 послова и рекордан број послодаваца на Сајму запошљавања НСЗ

Филијала Националне службе за запошљавање у Новом Пазару организатор је данас одржаног Сајма запошљавања, који је званично  отворио градоначелник  Нихат Бишевац.

Ово је прилка да послодавци и незапослени могу да остваре директан конктакт и да незапослени нађу тражени посао а компаније ангажују квалитетан кадар. Тражиоци посла могу да се  у кратком року и директно упознају са условима рада код више послодаваца, чиме ће уштедети сопствено време. И једнима и другима желимо да на овом сајму дођу до жељеног циља“, поручио је градоначелник Бишевац.

У Дому омладине где је сајам одржан, забележен је највећи одзив послодаваца а чак 40 предузетника је према речима Директора филијале Фахрудина Ђекића, изразило потребу за нгажовањем нових радника.

 „Послодавци у понуди имају око 200 радних места и углавном је реч о пословима карактеристичним за наше тржиште рада. Прилику да заснују радни однос имају дипломирани економисти, инжењери различитих профила, архитекте и грађевинци, затим профил шивача, кувара и конобара, помоћних радника у грађевини. Захваљујем послодавцима н константној сарадњи али и на данашњем излагању понуде. Очекујемо да се са сајамском понудом НСЗ упозна преко 1500 лица која траже запослење а сходно понуди рећи ћу да свако ко тражи, посао данас може и наћи“, рекао је Ђекић, позвавши и послодавце и незапослена лица да Националну службу посматрају као партнера у тражењу посла, односно ангажовању радне снаге.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops