A- A A+

Додељени грантови за покретање бизниса и социјално предузетништво

Кроз пројекат „Нови Пазар за иновативна решења у запошљавању“  Град Нови Пазар, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, социјалну политику и борачка потања доделио је дванаест грантова  лицима која су испунила услове конкурса за самозапошљавање. Додељена су у оквиру истог пројекта и два гранта за оснивање социјалних предузећа.

„До сада су спроведене све актовности предвиђене пројектом а укупна вредност пројекта је 54 000 еура. Извршена је обука за све грантисте а имало је преко 30 кандидата. Одабрано је од 30 предатих, 20 бизнис планова, од којих је оцењивањем издвојено 12 планова који могу добити грантове. За социјална предузећа било је пет пријава али су два добитника гранта а надамо се да ће социјлано предузетништво заживети у будућности“, рекао је Февзија Мурић, координатор пројекта, истакавши даје породични бизнис добар начин да људи обезбеде за себе радна места.  Мурић истиће да 80 одсто малих и средњих прдузећа која је град основао током претходних година и даље успешно обављају делатност.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац казао је овом приликом да се локална самоуправа максимално труди да подржи све идеје које обезбеђују радна места за наше суграђане.

„Овакви пројекти су добар начин да наши суграђани обезбеде радна места и ми ћемо, у патнерству са Регионалном развојном агенцијом Санџака СЕДА и Националном службом, увек подржати  људе који започињу бизнис али и све који имају своје фирме, јер. мала и средња предузећа су будућност овог краја“, закључио је градоначелник Бишевац.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops