A- A A+

Акција „За шуму у твом крају“ и у Новом Пазару

Симболичном садњом стабла уз Јошаницу, започета је садња 57 стабала набављених у акцији „За шуму у твом крају“ ДДОР осигурања којом је предвиђена садња стотина стабала у градовима у читавој држави. Нови Пазар је осми град након Београда, Вршца, Суботице, Сремске Митровице, Смедерева, Зрењанина и Новог Сада, у којима нова стабла оплемењују улице и паркове, а урбано пошумљавање ће се још догодити у Ужицу и Тутину. Симболично, данас су стабло засадили заједно господин Марко Путник, координатор Области за маркетинг и комуникације ДДОР осигурања и господин Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара. Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе чији је члан, компанија је овај пројекат уврстила у свој трогодишњи план и у 2023. години акција је продужена на свих 12 месеци што ће обезбедити још више средстава за још зеленије градове у Србији.

Након симболичне садње једног стабла, координатор Области маркетинг и комуникације ДДОР осигурања, Марко Путник је изјавио: „Потпуно смо свесни чињенице да из неговања традиције и поверења у савременим околностима, индустрија осигурања игра кључну улогу у привреди, али исто тако и у борби против климатских промена. Преносећи поздраве председника Извршног одбора ДДОР осигурања, господина Франческа Машија, заједно са свим колегама широм земље и уз подршку колега из Новог Пазара, изузетно смо поносни што смо овде, што је овај град осми по реду у нашој акцији и што смо симболично посадили једно од 57 садница које остављамо будућим генерацијама. Наша група Унипол, и уз њу и ДДОР поставила је, у оквиру свог Стратешког плана врло амбициозне ЕСГ циљеве којима настоји да кроз активности попут ове, пружи свој допринос у одрживом развоју читавог друштва у којем послује. Свесни смо да чак и најмања акција може да направи разлику, а климатске промене су битно питање, јер то је ризик који може погодити све наше животе и нашу пословну будућност. Акција „За шуму у твом крају“ део је ове трогодишње стратегије и радујемо се томе што ћемо и даље наставити са озелењавањем урбаних средина. Желим да се искрено захвалим Граду Новом Пазару и његовим челницима на подршци у реализацији наше овогодишње акције.“

Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац је рекао: "Захваљујем компанији ДДОР на донацији 57 стабала која ће красити наш град, Нови Пазар је међу 10 локалних самоуправа где се у оквиру акције сади дрвеће. Сјајна је акција и нека буде позив другим компанијама да крену овим путем, јер желимо да у нашем граду буде што више зеленила и бољу, лепшу животну средину. Град ће увек подржати овакве акције и унапред смо захвални свима који имају слуха за сличне активности.“

Пре Новог Пазара, у децембру 2022. године, у Новом Саду је засађено 50 стабала, у Зрењанину у фебруару 2023. 78 стабала, у Смедереву 21, у  Сремској Митровици 44, у Суботици 42 стабла, у Вршцу 100 стабала и у Београду 25. Као што је најављено, пројекат „За шуму у твом крају“ започео је свој нови циклус у 2023. години и подразумева, поред завршетка акције започете у 2022. години и одвајање средстава од сваке уговорене ДДОР еко-полисе за садњу стабала у наредној години. Уговарањем еко-каско или еко-Моја кућица осигурања, као и годишњег еко-Пакета путног осигурања, клијенти ће директно допринети томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије.

Као и претходне године на страници www.ddor.rs/eko свим грађанима је на располагању форма за гласање за своје градове и урбане средине којима је потребно озелењавање. Гласање ће трајати до 31. јула 2023. године.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops