A- A A+

Веће усвојило низ одлука

Пето редовно заседање Градског већа града Новом Пазара обележило је усвајање планова и програма установа чији је оснивач Град, као и давање сагласности Већа на план рада Градске упрабе за изворне и поверене послове. усвојен је Нацрт решења о давању у закуп Апотекарске установе.

„Према нацрту, закупац је Апотекарска установа ДР „Маx“, са седиштем у Београду. Након детаљне анализе дошли смо до предлога који је усвојен од стране запослених, о издавњу у закуп. Понуда коју смо добили посредством јавног позива је за нас била пријатно изненађење, јер је дупло већа од оне дефинисане јавним позивом. Апотекарска установа од 2019. године, када је издвојена из система државне управе, бележи константне губитке, чак без могућности да обезбеди плате запосленима. Били смо принуђени да на месечном нивоу из локалног буџета дотирамо средства за примања запослених. Један од разлога за покретање поступка давања под закуп јесте да радници Апотекарске установе добију посао код новог послодавца, који ће према њима измирити све обавезе“, рекао је Салбин Каришик, руководилац Одељења за финансије и члан комисије у спровођењу поступка.

Градско веће усвојило је и предлоге одлука о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу града Новог Пазара, као и Одлуке о јавним паркиралиштима.
„Фокус измена односи се на казнене одредбе, које су ревидиране. То значи да је висина новчаних казни за учињене прекршаје са досадашњих 25 000 смањена на 5000 динара. Измиривање обавезе у року од 8 дана, умањује тај износ за 50 процената. Поред дела који се тиче новчаних казни а који је у надлежности комуналне милиције и комуналне инспекције, поменутим изменама ближе је дефинисана обавеза инвеститора у поступку прибављања и постављања одговарајућег броја посуда за одлагање комуналног отпада. На тај начин желимо да питања решимо у интересу грађана као крањих корисника, а у складу са нормама позитивног законодавства“, појаснио је руководилац Одељења за стамбене, комуналне и послове саобраћаја.


Градско веће усвојило је и предлог одлуке о иницијативи да се извиђачки дом на Голији врати у власништво Града Новог Пазара.

„Предлог ће бити део дневног реда предстојеће Скупштине града. Чинимо све што је у нашој надлежности да се извиђачки дом који је стицаје околности почетком 2000. године прешао у власништво Дирекције за имовину Републике Србије врати старом власнику, нашем граду и свим грађанима Новог Пазара. У оквиру дефинисаних активности разговарали смо са ресорним министром Хусеином Мемићем који је и уговорио сусрет са директором Дирекцијеза имовину. На добром смо путу да дом од изузетног значаја вратимо нашој деци и омладини. Реч је о локацији која је будућност овог краја, на коју су усресређени и потенцијални инвеститори“, рекао је овим поводом Неџад Еминовић, координатор на пројектима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops