A- A A+

Почела са радом комунална милиција

Комунална милиција града Новог Пазара званично је почела са радом овог месеца. Први задатак милиције која броји 8 припадника и начелника била је радовима заштите од поплавама након што је проглашена ванредна ситуација. Тренутно је у редовима милиције једна жена а очекује се да их буде још.

По речима начелника комуналне милиције Новог Пазара Имера Јаховића, примарна делатност је превентивна и намера је да се са грађанима оствари партнерски однос како би окружење било што боље за живот. Свакодневно патролирајући градом, припадници комуналне милиције имају за задатак да се делатности које су под надлежношћу локалне самоуправе обављају без проблема. Осим превентиве улоге, комунална милиција може учесвовати у хитним спасилачким мерама у случају елементарних непогода или пожара. Управо овај задатак био је први за новопазарску комуналну полицију.

Комунална милиција има овлашћења да покрене прекршајни или кривични поступак.
Ускоро ће грађанима бити омућено да пријаве комуналној милицији упуте телефоном, електорнски или путем шалтера. Начелник Јаховић охрабрује грађане да проблеме пријављују и лично милицајцима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops