A- A A+

Ђацима ОШ “Десанка Максимовић” најбољи услови за похађање наставе

Ученици ОШ “Десанка Максимовић”, једне од најстаријих у Новом Пазару добиће савремену школу, али и фискултурну салу, а радове је обишао

градоначелник Нихат Бишевац, истичући да ће у новом објекту ђаци и наставници имати најбоље услове за рад. Првобитни објекат је дотрајао и изграђен је пре више од 6 деценија, а ђаци су часове физичког васпитања одржавали у учионицама или напољу. Градоначелник Бишевац је подсетио да се годинама уназад улажу значајни напори и средства како би се унапредило образовање, и кроз наставне садржаје и кроз инфраструктуру.

“Радује ме што су радови почели на време, а од извођача смо добили уверавања да ће школа бити завршена у року. Деца Луга и околних насеља, коју похађају ову школу добиће најбоље боље услове. Ово ће бити једна од најопремљрнијих школа не само у Новом Пазару већ и у Србији Пре неколико дана отворено је истурено одељење школе у Сопоћанима. Циљ нам је да свим ђацима како у градским и приградским, тако на сеоским подручјима створимо боље услове за извођење наставе”, рекао је градоначелник Бишевац. Рок за завршетак радова је 450 календарских дана.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops