A- A A+

Упис у посебан бирачки списак до 28. октобра

Избори за националне савете националних мањина у Републици Србији одржаће се 13. новембра ове године. Сви пунолетни грађани Новог Пазара који желе да провере да ли се њихово име налази на посебном бирачком списку, што је предуслов за остваривање бирачког права, могу то учинити на више начина.

„Не мора да значи да се су сви грађани чије се име налази на општем бирачком списку и који су већ гласали на неким претходним изборима, уписани у сада актуелан, посебан бирачки списак. Позивам све грађане са правом гласа, који желе да остваре бирачко право на изборима за националне савете, да проверу изврше преко портала Министарства за државну управу (http://mduls.gov.rs/registri/poseban-biracki-spisak/?script=lat) или лично, у канцеларији број 207 Градске управе града Новог Пазара, сваког радног дана од 7:30 до 15 сати“, поручио је начелник Градске управе Џемил Диванефендић.

Сви грађани који по закониу остварују бирачко право који утврде да нису уписани у посебан бирачки списак треба да, прилажући на увид важећу личну карту, поднесу захтев управо у канцеларији 207, на ИИ спрату ГУ. Процедура уписа је кратка и једноставна. Упис у посебан бирачки списак могућ је до закључивања списка, 28. октобра ове године. 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops