A- A A+

Удовичић: Нови Пазар заслужује пуну пажњу државе

У Новом Пазару почеле су јавне расправе о Предлогу стратегије за младе у Републици Србији за период од 2022. до 2030. године, а биће организоване у више градова.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић оценио је да је Нови Пазар место где се могу чути конструктивне критике и идеје како помоћи младима да се “самоискажу, покажу и докажу, али и да креирају своју земљу по њиховој мери“.
Он је казао да Нови Пазар заслужује пуну пажњу државе не само у области омладинске политике, већ и у осталим аспектима друштвеног деловања.
“Позивам све младе из Новог Пазара, али и из читаве Србије да се укључе у наредних петнаестак дана и учине да овај документ буде по мери младих”, казао је министар.
“Некако када причате о стратегијама, није младим људима то толико блиско. Више желе да кроз живу реч и кроз један директан дијалог искажу своје идеје и мисли и да кроз неке конкретне и конструктивне примере унапреде такве стратешке документе. Данас смо овде да одговорно и отворено чујемо младе и сва заинтересована лица“, навео је Удовичић.

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је Нови Пазар град младих и да је свако унапређење њиховог положаја веома важно.
“Користим прилику да се захвалим министру и Министарству за сву помоћ и подршку и за материјалну и кадровску помоћ коју пружају Новом Пазару у развоју спорта, али и омладинске политике”, истакао је Бишевац.
Своје ставове у Новом Пазару изнели су представници различитих организација које окупљају младе. Њихове конструктивне критике и идеје су, кажу из министарства, посебно добродошле током јавних расправа о предлогу Стратегије.
Осим у Новом Пазару, округли столови ће бити организовани у Ужицу, Новом Саду, Нишу, Београду и Косовској Митровици. Потом ће бити припремљен извештај о Предлогу стратегије за младе у Србији од 2022. до 2030. године.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops