A- A A+
×

Упозорење

JFolder: :files: Путања није директоријум. Путања: [ROOT]/images/vesti/2022/08_avgust/elektricni_punjac
×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Вредна донација: Нови Пазар ускоро инсталира први јавни пуњач за електрична возила

Град Нови Пазар добио је први пуњач за електрична возила. Покон је уручен градоначелнику Нихату Бишевцу, а према речима Вука Губеринића, испред компаније „Царго технологиес", циљ је да се оваквим поклоном скрене пажња људи на важност промовисања идеје о еколошкој, зеленој вожњи, све популарнијим односно зеленим километрима.
„Идеја је да пуњач, који ће највероватније бити постављен испред зграде Градске управе, привуче пажњу локалног становништва и да поставком инфраструктуре отворимо могућност за коришћење све популарнијих возила, возила на струју. Верујем да ће домаће становништво показати интересовање али да неће изостати ни пажња гостију са стране, да могу рачунати на допуну возила како би, проласком кроз Нови Пазар наставили пут", рекао је Губеринић истичући да је данашњи састанак само почетак сарадње.
Пуњач за електрична возила ће бити доступан свим грађанима а из компаније „Пирке Солар" поручују да су уверени како уручењем поколона граду, почиње активно постављање пуњачких станица и смањење емитовања угљендиоксида на подручју Новог Пазара. Пуњач марке ЛООП је јачине 22 Кw наизменичне струје и моћи ће да допуни сва електрична возила произведена у Европи и свету.
„Пуњач ће и са ове локације бити видљив преко глобалне апликације Плугсхаре, како би сви који користе електрична возила могли да се информишу о могућности допуне превозног средства евентуалним проласком кроз Нови Пазар, ", казао је Александар Вучић из компаније Пирке Солар.

Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац истиче да је почетак сарадње са поменутим компанијама у складу са напорима локалне заједнице за очување животне средине.

„Захваљујем гостима на поклону јер су у циљу заштите животне средине електрична возила будућност у целом свету. Први пуњач инсталираћемо у непосредној близини зграде Градске управе. Нови Пазар има доста својих људи у иностранству који често бораве у свом граду а свакако је интересовање за куповину и коришћење електричних возила све веће. У последње време приметна су електрична возила на улицама Новог Пазара, а која су у власништву наших суграђана. Наша комунална предузећа имају у свом возном парку одређену механизацију и возила за одржавање јавне хигијене на електрични погон, тако да ће данашња донација бити свима од користи. Нови Пазар ће и на овај начин бити на мапи пролазника јер желимо да постигнемо економичност и заштитимо животну средину, у складу са светским трендовима", поручио је градоначелник, Нихат Бишевац.

 

Фото галерија

{gallery}vesti/2022/08_avgust/elektricni_punjac{/gallery}

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops