A- A A+

Традиционалан пријатељски сусрет градоначелника са мајкама Сребренице

Мајке Сребренице састале су се у Новом Пазару за који често истичу да је њихов други дом, са градоначелником Нихатом Бишевцем. Пријатељство и подршка које, према њиховим речима градоначелник истински показује, данашњим сусретом само су потврђени а овакви сусрети полако постају традиција.

Гошће су подсетиле да су управо на иницијативу градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца у центру Новог Пазара изграђени спомен обележје и плато који носи име Хатиџе Мехмедовић. О несебичној подршци из Новог Пазара радо и на сваком кораку говоре јер је то, истичу, начин мајчински искрено захвале на јасној подршци њиховим напорима у борби за правду.

Градоначелник Нихат Бишевац истицао је више пута да је рука пружена мајкама Сребренице рука свих грађана, чија је главна порука да на свом путу до истине мајке Сребренице нису усамљене.

Управо је на предлог градоначелника Градско веће донело одлуку да локална самоуправа финансијски подржи изградњу дома за мајке Сребренице у Поточарима. Град у реализацији овог пројекта учествује са 40 860 еура, што су средства потребна за изградњу једног објекта у склопу дома. Мајке Сребренице имаће у том дому потребну негу и пажњу какву заслужују.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops