A- A A+

“Снаге удружи, подршку пружи” - финансијска и техничка подршка локалним самоуправама за помоћ деци и омладини са проблемима у понашању

Влада Швајцарске и Влада Републике Србије кроз програм Сwисс ПРО пружају подршку Граду Новом Пазару за унапређење социјалне заштите кроз пројекат ‘’Социо-рехабилитациони клуб за децу и омладину са проблемима у понашању’’. Вредност пројекта је 12.924 евра, а пројектни партнер је Удружење психолога Нови Пазар. Сертификат за успешно спровођење социјално иновативног пројекта свечано је уручен у Београду, а према речима представника Одељења за локални економски развој Ирфана Дугопољца, реч је о новинама од изузетне важности.

Иновативна услуга за побољшање менталног здравља и превазилажење психосоцијалних баријера за децу и младе са проблемима у понашању кроз индивидуално и групно саветовање младих и њихових родитеља. Допринос ефикаснијој превенцији делинквентног понашања деце и омладине, њиховој бољој интеграцији у локалну заједницу као и оснаживању породице да постане функционалнија у подстицању позитивног понашања деце. За младе од 15 до 20 година пројекат је такође пружио каријерно саветовање и рекреативне и конструктивне слободне активности у сарадњи са локалним цивилним сектором.

Кроз програм Сwисс ПРО који су локалне самоуправе реализовале уз подршку Владе Швајцарске квалитет живота за више од 3.000 грађана и грађанки из рањивих друштвених група је побољшан као резултат 41 пројекта за спровођење услуга социјалне заштите.


Поред финансијске подршке кроз два јавна позива под слоганом „Снаге удружи, подршку пружи” локалне самоуправе су добиле и техничку подршку за развој услуга.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops