A- A A+

Градско веће усвојило низ значајних одлука

Седамнаесту седницу Гадског већа града Новог Пазара обележило је доношење низа одлука о процени тржишне вредности земљишта, усвајање предлога комисија о додели срдастава НВО и одлука о расписивању конкурса за закуп пољопривредног земљишта у јавној својини.

„Реч је о мањим површинама које грађани имају право да откупе у процесу легализације објеката. Жеља нам је да што већи број објеката у граду постане легалан, што је добро и за саме грађане и за локалну самоуправу“, рекао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић.
На седници је усвојен и предлог програма коришћења државног земљишта на територији града, а за потребе пољопривредне делатности. Према речима Јусуфовића, реч је о процедури која се спроводи у свим локалним самоуправама у Србији.
„Према програму Владе Србије, који усваја и локална Скупштина, расписаћемо јавни оглас за закуп неискоришћеног пољопривредног земљишта у јавној својини, на период од 15 година. Иако конкурс још није објављен, позивамо грађане да се припреме и прате, како би се пријавили и закупили од државе што већи број парцела. На тај начин повећаћемо број људи који ће се бавити пољопривредом“, казао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић, наглашавајући да је, иако је оглас јаван, број раније пријављених за закуп углавном незадовољавајући. Конкрс за закуп пољопривредног земљишта за ову годину, према његовим речима, биће расписан за око месец дана.
Градско веће града Новог Пазара усвојило је у оквиру 17. редовног заседања предлоге комисија о додели средстава за невладине организације.


„Имали смо на дневном реду два конкурса. Један је за невладине организације општег типа а други за НВО које се баве културом. На првом је средства добило 17 а на другом 16 организација. Опредељени износ је 3,9 милона динара за културу и 3 920 000 динара за НВО општег типа. Скоро 8 милона динара град издваја за подршку трећем сектору и надамо се да ће опредељена средства допринети бољем раду организација и укључивању свих струкрура у рад локалне самоуправе. Отворени смо за различита мишљења и подсећам вас да смо недавним конкурсом усмерили неколико десетина милиона динара за социо - хуманитарне организације“, закључио је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops