A- A A+

Традиционално партнерство са Азербејџаном интензивирати у сфери привреде

Вишегодишњу добру сарадњу Новог Пазара и Републике Азербејџан, првенствено на плану културе, одликују интензитет и конкретни резуллтати, подсетили су градоначелник Нихат Бишевац и амбасадор Азербејџана у Србији, Камил Хасијев, током састанка одржаног данас у нашем граду. Састанку су присуствовали и заменик градоначелника Новог Пазара Владимир Маринковић и помоћник градоначелника задужен за међународну сарадњу, Тарик Рупић.

У разговору о досадашњим заједничким пројектима, као и о плановима за реализацију неких нових планова, закључено је да је, уз наставак партнерсва на пољу културе, уочљив потенцијал за развој сарадње у области привреде.

„Преплитање култура и успостављање веза у сфери уметничког стваралаштва добра су основа за даљи развој постојећих односа, првенствено у области привредно економског деловаања, а у интересу грађана Новог Пазара“, поручено је након састанка.

Делегација је након званичног састанка обишла новопазарски Култуни центар, чија је концертна дворана комплетно реконстрисана 2012. године, управо захваљујући средствима Владе Републике Азербејџан, у износу од 100 хиљада еура. Додатних 40 хиљада еура обезбедили су Град Нови Пазар и Културни центар.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops