A- A A+

Два возила за Геронтолошки центар

За потребе новопазарског Геронтолошког центра, Министарство здравља Републике Србије  у сарадњи са Министарством ра рад, запошљавање, борачка и социјална питања , обезбедило је два возила.
 
„Министарство је препознало преданост запослених и менаџмента у новопазарском Геронтолошком центру. Са министарствима имамо традиционално добру сарадњу. Са друге стране и Град препознаје труд целог тима у Центру за стара лица. Подсећам вас да су запослени у овој установи као и сви који су били део ковид система,  на иницијативу градоначелника Нихат Бишевца награђени новчано“, казао је помоћник градоначелника Новог Пазара, Енсар Шкријељ.
 
Управник Установе за смештај одраслих и старих лица у Новом Пазару Енвер Даца истиче да су све награде и признања запосленима, као и донације обезбеђене за потребе корисника услуга ове установе, потврда да запослени свој посао обављају професионално али  и са посебном преданошчу.
 
„Возила су изузетно важна за цео град. Једно ново возило које смо добили данас намењено је лицима без могућности самосталног кретања, а друго, специјализовано, за транспорт лица која су на хемодијализи.
Директор Центра за социјални рад Аднан Диздаревић подсетио је да је донација министарстава реализована посредством Градске управе Новог Пазара.
 
„Колико је донација значајна за кориснике установе о којима изузетно водимо рачуна,  не треба посебно говорити. Два возила су обезбеђена искључиво за одрасле, старије особе суочене са неком болешћу, а за лакши транспорт до здравствених установа у циљу лечења таквих лица. У сваком моменту улажемо напоре да наши корисници буду потпуно збринути“, закључио је Диздаревић, истичући да у том контексту поклон министарства има непроцењиву вредност.
 
Новопоазарски Геронтолошки центар је, спроводећи мере такозваног превентивног карантина, а уз подршку надлежних институција и локалне самоуправе, успео да  и у време најинтензивнијег  таласа короне очува здравље корисника. За десет месеци оваквог начина функционисања, у Центру није регистрован нити један случај оболелих од ковида.
 
 
Фото галерија
 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops