A- A A+

Радови на изградњи гасовода према плану, следе припреме за секундарну гасификацију

Директор предузећа „Србијагас“ Душан Бајтовић, председник Надзорног одбора, Муамер Реџовић и директор за инвестиције Јовица Будимир састали су се данас у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем.

У току су радови на завршетку примарног гасовода, што је једна од тема састанка. Радови теку планираном динамиком а као други важан корак за Град и представнике „Србијагаса“ истакнута је припрема планско - техничке документације за такозвани секундарни гасовод, чије инсталације пролазе кроз градско подручје. Град се обавезао да ће доставити све неопходне информације које се односе на велике потрошаче у граду, попут јавних предузећа, здравствених и школских установа и потрошача у индустријској зони. Предузеће „Србијагас“ ће, како је најављено, већ од наредне седмице приступити изради пројектно - техничке документације за припему радова на парцелама обухваћеним планом за изградњу секундарног гасовода.

У циљу спровођења секундарне гасификације биће формирано заједничко радно тело, сачињено од представника градских јавних предузећа и Града Новог Пазара, те стручних лица из предузећа „Србијагас“, чији је задатак израда конкретног плана гасификације. Овај документ смерница је за даљу израду пројеката гасификације у целини.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops