A- A A+

Одржана Свечана академија поводом 561. рођендана Града Новог Пазара

Поводом 561.рођендана Града Новог Пазара у Фоајеу Културног центра одржана је Свечана академија на којој су додељене плакете и повеље заслужним појединцима и колективима. Обраћајући се присутнима градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је да ће ова година за Нови Пазар ити историјска када су у питају инвестиције и капитални пројекти.

“Без ауто пута преко Пештери вредност инвестиција ће бити 160 милиона евра, у шта спада изградња Клиничког центра чија је вредност 70 милиона евра. Не смемо заборавити завршетак пута Нови Пазар- Тутин, а ове године почеће и реконструкција пута Рашка -Нови Пазар. Ту је и изградња топлане на биомасу, па изградња гасовода” – рекао је Бишевац.

Градоначелник Бишевац је истакао да је Нови Пазар препознат као место које се стално развија и мења, да је постао регионални центар не само Санџака већ и шире. Градоначелник Новог Пазара подсетио је да је велики допринос поменутим капиталним пројектима дао Расим Љајић коме је пожелео брз опоравак нако саобраћајне несреће.

Добирницима повеља и плакета Града честитао је на труду и залагању. Грађанима Новог Пазара честитао је предстојеће ускршње празнике односно Бајрам у зависности од тога ко који празник слави пожелевши свима да чувају свој град и да он и даље буде град добрих и племенитих људи.

Добитници плакета Новог Пазара за ову годину су: Будимир Ђиновић за дугогодишњи друштвени допринос, Касим Зоранић за хуманитарни рад, Исмет Сајтарић на име развоја пољопривреде и Шемсудин Плојовић за развој предузетништва и иновационих технологија.

Повеље Града додељене су књижевнику Енесу Халиловићу, Регионалном позоришту и министарки заштите животне средине Ирени Вујовић, а за допринос развоју и уметности у прошлој години.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops