A- A A+

Завршена изградња фискултурне сале у ОШ “Јован Јовановић Змај”

Завршена је изградња фискултурне сале у основној школи “Јован Јовановић Змај” у Новом Пазару. Сада све градске школе имају адекватне и савремен услове за одржавање часова физичке културе и бављење ученика спортом.
Град Нови Пазар је обезбедио средства за партерно уређење и обнову фасаде. А уз помоћ Министарства просвете изграђена је спортска сала, коју је школа годинама, па и деценијама прижељкивала.

“Многи би рекли да је ово био вишедеценијски сан за нашу школу и наше ученике. Тај сан смо досањали. Ово много значи за нас раднике у овој школи, али и за ученике , каже учитељ Халил Бачевац.
Највише су се обрадовали ученици. Сада уз најсавременију опрему и у адекватном простору могу обављати часове физичке културе, уместо у учионицама где су то чинили током хладних и кишовитих дана.

У изградњу сале уложено је преко 33 милиона динара. Из градске управе кажу да улагање у образовање нема алтернативу.
“Градска управа је препознала потребе ове школе, пошто су нам запослени изнели шта су недостаци”, подсетио је помоћник градоначелника Енсар Шкријељ.
Осим у градским последњих година интензивно се радии на побољшању капацитета и стварању бољих услова за рад у сеоским школама.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops