A- A A+

Завршена манифестација „Пажљивкова правила 2022“

Ученици Основне школе „Братство „освојили су прво место у оквиру финалног надметања ученика првог разреда на градској смотри „Пажљивкова правила 2022“. Њихови другари из ОШ "Авдо Међедовић" најбољи су у категорији другог разреда. Млађи основци су одмерили знања у познавању саобраћаја, а манифестација је организована под покровитељством републичке Агенције за безбедност саобраћаја, Града Новог Пазара и Савета за безбедност саобраћаја града Новог Пазара. Несебичну подршку реализацији пројекта пружио је Актив директора основних школа са подручја локалне самоуправе.

„Реч је о креативномначину учења основних правила у саобраћају, са циљем израдње здравих ставова и облика понашања међу најмлађим учесницима у саобраћају. Заједничким радом просветнигх радника и надлежних институција можемо остварити далекосежне резултате, корисне генерацијама које долазе. Циљ је да смањимо број страдалих у саобраћају, број саобраћајних незгода и да деци приближимо правила чије ће их усвајање водити коз живот,а то је најлакше кроз принцип „види, буди виђен“, рекао је Хидајет Плојовић, члан Савета за безбедност саобраћаја.

Сем стицања знања и примене тог знања у пракси, основцима је у оквиру Смотре омогућено да се упознају и друже и развијају такмичарски дух.

„Деца у овом, раном школском узрасту јасно разумеју и најбоље усвајају саобраћајна правила на адекватан начин. Манифестација је успех деце – учесника али и нас учитеља, као и организатора, родитеља, јер смо сви заједно успешно обавили један изузетно важан задатак“, поручили су учитељи након проглашења победника смотре.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops