A- A A+

Представници “Беџинг урбан констракш груп”највеће компаније за урбанизам и грађевину и једног од симбола Пекинга, посетили су Нови Пазар. Делегација, коју је предводио генерални менаџер компаније Дејвид Венго Џанг, састала се са градоначелником Нихатом Бишевцем.

„Угостили смо менаџмент једне изузетно јаке фирме, што је посебно задовољство. Компанија је заинресована да улаже у Нови Пазар и данас смо разговарали о потенцијалима за инвестирање. Гости ће обићи одређене локације, добили су потребне информације и остаје да одлуче о томе како ће инвестирати“, поручио је градоначелник Бишевац након састанка, истичући да компаније оваквог типа - чија је делатност изградња, кредитирају реализацију пројеката, а за разлику од њих “Беџинг урбан констракш груп” у пројекте улаже сопствена средства.

„Први пут сам у Новом Пазару. Заинтерсовани смо за инвестиције и разговарали смо о могућностима улагања на овим просторима. Простора за различите инвестиције има јер је у контексту своје историјске улоге Нови Пазар изузетно значајан. Нарочито смо импресионирани чињеницом да град има изузетно бројну младу популацију. Управо у сазнању да је у питању млад град, видимо велику шансу за будуће инвестирање у Нови Пазар“, поручио је генерални менаџер кинеске компаније, Дејвид Венго Џанг.

Познаваоци прилика у свету грађевинарства препознају компанију “Беџинг урбан констракш груп” као инвеституре у неке од највећих пројеката у главном граду Кине, попут метроа, највећег стадиона и чувеног “Старфисх” аеродрома.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops