A- A A+

Простор у строгом центру града ускоро добија нови изглед

У оквиру пројекта преуређења простора у центру града и проширења градског трга, започело је рушење јавног тоалета на левој обали Рашке. Радове је обишао градоначелник Нихат Бишевац.
“На задовољство грађана, проширење трга значи да ћемо обезбедити додатне садржаје поред реке. Са првим толим данима почела је сезона радова и стићи ћемо, као и до сада до свих насеља, како у центру града, тако и до приградског и сеоског подручја. Настојимо да свуда подједнако радимо, јер нам је приоритет побољшање квалитета живота свих наших суграђана”, рекао је градоначелник Бишевац.

Планирано је да се, након рушења некадашњег јавног тоалета лоакција потпуно преуреди.
Биће изграђене трибине, прекривене гранитним плочама, уз обавезно постављање корпи за одлагање отпада. Површину ће оплеменити 18 квадратних метара травнате површине са жардињерама за цвеће, као и садња 10 каталпи. Локација у строгом центру града добиће и потпуно нову ЛЕД расвету.

За реализацију радова из градског буџета опредељено је 30 милиона динара.
“Након рушења старог тоалета следе радови уговорени тендером: проширење постојећег трга, са цлијем да строги центар града добије нови изглед. Желимо да то буде место окупљања свих грађана, са погледом на Бедем. Планирано је поплочавање обе стране корита реке Рашке. Биће потпуно уређен простор од моста у центру града до хотела Врбак”, поручио је Аладин Зећировић, из Службе градског урбанисте града Новог Пазара.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops